Прощена неділя.

Сиропусна неділя вводить нас у час Великого посту – святий час, особливий період, коли люди замислюються над своїм життям, над потребою особистого прощення та прощення ближньому.

Зранку в нашому храмі було звершено Божественну Літургію, на проскомидії якої відбулося заготовлення святого Агнця для звершення Літургії Передосвячених Дарів.

Цього ж дня, було відслужено Вечірню з чином прощення, за якою настоятель та прихожани, за давнім монастирським звичаєм, попросили один у одного вибачення – щоб розпочати піст з доброю душею та зосередитися на духовному житті.

Із завтрашнім днем православний світ вступає у Великий Піст, який триває сорок днів, на пам`ять того, як Сам Син Божий, Ісус Христос, молився й постив сорок діб, готуючи себе на страсті, які Він переніс задля нас і задля нашого спасіння. Ці сорок діб – це десята частина Божого року, що їх призначила Свята Церква для того, щоб ми постили й добрими вчинками змили з себе бруд наших гріхів. Це – час на підрахунок нашого життя за цей рік, щоб ми готувались до великого свята Воскресіння Господа нашого, Ісуса Христа.

Тож, постараймося, щоб у ці дні Великого Посту в нашій душі запалився вогник покаяння, любові, доброти… Пам’ятаймо, що один гріх однієї людини має вплив на цілий світ, рівно ж, як і святіть однієї людини також впливає на цілий світ. Просімо у Бога, щоби протягом днів Великого Посту Він нам дарував тверду віру, непорушну надію, а найголовніше любов один до одного.