Друга неділя Великого посту.

Цього дня в нашому храмі було звершено Божественну Літургію, за якою було піднесено молитви про мир в Україні та єдність Світового Православ’я.

В словах проповіді архімандрит Серафим пояснив Євангельський уривок, який був прочитаний за сьогоднішнім богослужінням. Цей уривок говорить про великі старання і працю істинно віруючих людей, які приклали зусилля, щоб опинитися в присутності Господа Ісуса Христа.

«Що ми можемо зробити по вірі? Те, що в наших силах. Ми можемо робити добрі справи: допомагати нужденним, відвідувати хворих, піклуватися про тих,  хто потрапив в біду. І Христос скаже нам: «Прийдіть, благословенні Отця Мого, наслідуйте Царство, уготоване вам від створення світу.. » Далі, ми можемо брати участь в служінні Богу, робити щось для Божого дому, в який приходимо. Взятися за якусь роботу в ім’я Господа. Але якщо наша віра полягає в тому, що ми приходимо в храм і тільки сидимо та критикуємо тих, хто хоч що-небудь робить. То це не жива, не угодна Богові віра.  У яких справах проявляється віра? Якщо ні в яких, то ми обманюємо самі себе. Неважливо, що ми відчуваємо або якими себе вважаємо. Важливо, що ми робимо. Тому в очах Бога стоїть тільки та віра, яка діє в любові.