Спомин Хрещення Русі – України.

У 6-ту Неділю після свята Пятидесятниці, в день спомину Хрещення Русі, в нашому храмі відбулись святкові Богослужіння.

Також, 27 липня 2019 року, напередодні свята Хрещення Русі, з благословення та сприяння архімандрита Серафима, братія храму долучилась до Всеукраїнського хресного ходу із чудотворними святинями, який пройшов вулицями Києва від Володимирської гірки до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Щороку, 28 липня, коли святкуємо пам’ять св. Володимира Великого, ми подумки звертаємо свій погляд у далекий 988 рік, коли мало місце Володимирове Хрещення Русі. Для нас цей святий є дуже близьким: він походить з нашого народу, він запалив нам світильник християнської віри, який освітлює нам шлях впродовж століть, він дарував нам основу, на якій будуємо своє особисте, родинне, суспільно-культурне і державне життя. Цього року увесь український світ святкує 1031-літню річницю цієї знаменної події, яка відбулася завдяки  рівноапостольному князю Володимиру Великому, а тому й переживаємо цей день по-особливому.

Святкуючи сьогодні пам’ять цього великого святого нашого народу, просвітника і хрестителя, наслідуймо його у своєму житті та вчинках. Пізнаваймо нашу православну віру, зростаймо в ній, долаймо все суєтне, гріховне і житейське, будуймо своє життя згідно з Христовим Євангелієм. Це вимагатиме від нас зусиль, але маємо у цьому гідного помічника і заступника перед Божим престолом – святого рівноапостольного князя Володимира.