Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього.

Вітаємо усіх зі святом!

У ці святкові дні в нашому храмі відбулись богослужіння: напередодні увечері звершено вечірню й утреню службу. На утрені під час Великого славослів’я, при співі Трисвятого, настоятелем було винесено Хрест та покладено його на аналой. Під час співу особливих стихир, архімандрит Серафим  здійснив помазання народу єлеєм.

14 серпня після Літургії відбулось освячення води. За традицією, разом із освяченням води здійснено освячення меду та зілля. 

Хрест — символ любові, що спонукає до терпіння, а піст, який починається з цього дня,  — період посиленого терпіння, зосередженого несення свого особистого хреста, яким душа очищується і рятується. Тому хрестоношення — суть посту як такого, незалежно від тривалості або зв’язку з тим чи іншим святом.

Таким чином, через освячення зілля, плодів, через поклоніння Чесному Хресту Православна Церква освячує весь матеріальний світ. Церковні молитви пронизують світ, живлять природу, а з нею радощі людської душі. Трава, дерева, світила, небо, ранок, вечір, весна і сніг через церковні Таїнства, чини та освячення часу благодаттю Святого Духа, разом з людиною долучаються до події спасіння та оновлення.