Стрітення Володимирської ікони Пресвятої Богородиці.

У день 12-ї неділі після П’ятидесятниці в нашому храмі звершено святкові недільні богослужіння. В переддень було відслужено Всенічне бдіння, а в неділю зранку – Божественну Літургію, після чого люди на чолі з настоятелем молилися до Богородиці перед Володимирською іконою Божої Матері, пам’ять стрітення якої згадується в цей день. 

Пресвята Богородиця спасає своїми молитвами, заступаючись за нас перед своїм Сином та Господом Нашим за гріхи наші. Тим самим виконуючи слова Ісуса Христа, які Він на хресті сказав: «Жінко, ось син твій», передавши ціле людство під її молитовну опіку.
У Посланні до Галатів святий апостол Павло пише: «Носіть тягарі один одного й тим робом виконаєте закон Христа». Якщо ми поглянемо на історію християнства ми можемо побачити безліч знаків, які свідчать про молитовне заступництво Нашої Небесної Матері. Саме завдяки своїй ревній молитві в храмі Пресвята Богородиця сподобилася стати Матір’ю Бога, «чеснішою від Херувимів і незрівнянно славнішою від Серафимів», тобто Вона духовно-особово уподібнюється до Божої Особи її Сина. Породила Бога, даючи нам можливість спастися. І ми, готуючись стати служителями в Христовому винограднику, священиками, які будуть на руках носити Пресвяту Євхаристію, подібно до Пречистої Марії, яка носила Ісуса, маємо брати приклад з Неї, а саме як потрібно молитися, щоб гідно виконувати своє служіння.