Память праведних богоотців Іоакима і Анни.

У 14-ту Неділю після П’ятидесятниці, в день пам’яті святих праведних богоотців Іоакима і Анни, в нашому храмі було звершено Божественну Літургію, а напередодні – Всенішне бдіння.Після богослужіння настоятель звернувся до прихожан зі словами проповіді.

Подружжя Іоакима і Анни  жило в Назареті Галілейському. Вони не мали дітей до глибокої старості і все життя тужили про це. Їм доводилося переносити презирство і глузування, так як в той час бездітність вважалася ганьбою. Але вони ніколи не нарікали, і тільки гаряче молилися Богу, смиренно сподіваючись на Його Волю. Іоаким і Анна просили Бога про дарування дитини, і молитва святого подружжя була почута: їм обом Ангел сповістив про те, що народиться у них Донька, яку благословить весь рід людський.

Приклад життя  праведних Богоотців, які не впадали у відчай, а пам’ятали, що Господь – Всемогутній є повчальним для нас. Тож і ми про це пам’ятаймо і покладаймося у своєму житті постійно на волю Божу. Знаймо, людина – це образ Божий, святе творіння. А гріх – це те, що руйнує цей образ. Тож нехай за молитвами святих Богоотців Іоакима і Анни Господь дає нам істинне розуміння гріха і тієї шкоди, яку він завдає всім нам.