Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього.

В день свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього в нашому храмі було звершено наступні богослужбові дії: перед всеношною Хрест зі співом тропаря і кондака свята було перенесено з жертовника на престол, звершено Всеніщне бдіння, під час якого на Утрені після Великого славослів’я було винесено Хреста на поклоніння народові. Зранку було звершено святкову Божественну Літургію, після якої архімандрит Серафим звернувся до прихожан зі словами проповіді.

Хрест – символ нашого Спасителя Господа Ісуса Христа. Сьогодні є той особливий день коли ми вшановуємо його. Для кожного віруючого християнина Хресне знамення є знаком приналежності до Месії.

Повсюди де б не жили християни ми зустрічаємо хрест: чи то на куполах церков, чи на капличках, чи на цвинтарях, чи при дорозі, чи на грудях, де його носять вірні християни.

Святитель Кирил Єрусалимський писав: «З довірою творімо знак Хреста пальцями на чолі і на всьому: на хлібі, який споживаємо, на чаші, з якої п’ємо… він є великим проповідником. Від Бога є даний нам, як благодать. Хрест є знаком віруючих, пострахом демонів… Цінуй цю печать, а дано даром, тим більше почитай Доброчинця»

У тіні Хреста ми знайдемо радість Божої опіки і як колись жителі Єрусалиму схиляли свої голови і коліна перед Хрестом Господнім і викликували: «Господи помилуй», викликнім і ми ці слова і скажімо:

Кресту Твоему поклоняемся, Владыко, и Святое Воскресение Твое славим!!