Покров Пресвятої Богородиці.

В день пам’яті Покрову Пресвятої Богородиці в нашому храмі було звершено Всенішне бдіння та Божественну Літургію, після якої було здійснено акафістне читання святу Покрови. В молитві до Пресвятої Владичиці Богородиці прихожани на чолі з настоятелем просили Матінку Божу щоб Вона захистила від всіх недобрих справ Своїм чесним омофором. 

Неможливо перерахувати численні випадки, коли палкі молитви і щире розкаяння людей закликали діяльне заступництво Пресвятої Богородиці.

Богородиця споріднена з нашим єством і знає всю нашу неміч і нашу потребу. Вона милостива і співстраждає людям більше за всіх, бо ніхто з людей не зазнав стільки скорбот, скільки зазнала Богоматір і нікому не дав Господь такої благодатної сили, щоб допомагати нам у земному житті, як Їй. Чуючи наші молитви, Пресвята Діва постійно перебуває серед нас. В цьому переконує нас й історія сьогоднішнього свята, пригадуючи нам подію в житті Церкви Христової.

Покров Божої Матері – це заступництво Її за нас грішних перед Господом нашим, заступництво, через яке прощаються наші гріхи, лікуються наші скорботи. Покров – це Її молитва за нас, що слабку, немічну нашу людську молитву, робить сильною перед Престолом Божим. Покров Божої Матері – це любов Її до нас, та любов, що сповнює серця милосердям і, таким чином допомагає прокладати шлях до спасіння. Покров цей розпростертий над всіми християнами.

Сьогодні ж ми, славлячи нашу Небесну Матір, виголошуємо:

«Радуйся, Радосте наша, покрый нас от всякого зла честным Твоим омофором».