Свято Казанської ікони Богородиці.

В цей день в нашому храмі було здійснено читання акафісту перед іконою Божої Матері, яка називається Казанською, після чого було звершено освячення води.

 «Заступнице Усердная, Мати Бога Вышняго, за всех молиши, Сына Твоего Христа Бога нашего… »

Такими словами в нинішній день наша Свята Православна Церква прославляє Божу Матір. Історія Церкви знає дуже багато прикладів заступництва і допомоги Цариці Небесної для підтримки як цілого народу чи міста, так і окремих боголюбивих християн, коли наші предки особливо відрізнялися і твердою та глибокою вірою. Особлива милість Заступниці роду людського проявляється через її святі чудотворні ікони, яких є дуже багато. Однією із найшанованішою ікон являється Казанська ікона Божої Матері. І сьогодні Господь сотворив також велику милість до людей через цю чудотворну ікону.

Ми бачимо яку велику любовь має Божа Мати до людей, ми бачимо скільки у світі є чудотворних ікон Богородиці, скільки відбувається чудес та сцілень, стаємо свідками Цариці Небесної. Тисячі людей приходять до Матінки Божої з різними проблемами, бідами, а виходять втішеними. Немає жодного православного християнина, який не звертався б по допомогу до Божої Матері. Тож вознесем і ми молитви до Пресвятої Діви, щоб вона нам допомогла у цьому земному нелегкому житті і, щоб по її молитвах та заступництву Господь зберіг нас від ворогів видимих і невидимих. Щоб ми жили по заповідях Божих і наслідували Царство Небесне та славили Бога з усіма святими і Царицею Небесною.