Благовіщення Пресвятої Богородиці.

В Неділю четверту Великого посту, в день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, в нашому храмі було звершено Божественну Літургію.

Понад дві тисячі років тому, Божий посланець Архангел Гавриїл приніс Діві Марії з Назарету вістку, що вона, за Божою волею, стане матір’ю Божого Сина, Спасителя світу.

Свято Благовіщення сповіщає нам одну з найчудовіших, найпотаємніших, найбільш значущих таємниць Божественного одкровення. Саме тоді, коли вже минуло багато століть, і покоління представників богообраного народу  очікували Месію, отроковиці Марії вперше було сповіщено понад повною мірою, коли в цей світ прийде Месія.

Ми всі добре знаємо, наскільки величним і разом з тим важким було життя Пресвятої Богородиці. Ми знаємо, яку величезну міру страждань Їй довелося випробувати в цьому житті. Ніхто не страждав так, як Пресвята Богородиця. Але в цьому міститься дуже важлива вказівка ​​для всіх нас.

Залишатися вірним Богу, щоб слова Пресвятої Богородиці, в яких Вона сповістила про Свою готовність бути з Богом і служити Богу, щоб ці слова були найголовнішими для кожного благовісника Христового, тобто для кожного з нас.