Собор Небесних Сил Безплотних.

На початку Бог з нічого створив небо, тобто духовний, невидимий світ і Ангелів. Ангели – це безтілесні та безсмертні духи, обдаровані розумом, волею і могутністю. Вони відрізняються один від одного і за рівнем досконалості, і за родом свого служіння, і поділяються на дев’ять чинів: Серафими, Херувими, Престоли, Господства, Сили, Влади, Начала, Архангели, Ангели.

Ми бачимо, як Господь Бог, коли треба було сповістити волю Божу, посилав Ангелів Своїх. Писання не говорить про кількість Ангелів, а тільки дає зрозуміти, що вона дуже велика. Коли Апостол Петро вихопив меч, щоб захистити Ісуса, Христос сказав: «Чи думаєш, що Я не можу тепер ублагати Отця Мого і Він дасть Мені більш як дванадцять легіонів ангелів» (Мф. 26, 53).

Коли хто гріхом образив Бога і засмутив Ангела, нехай покається і поспішить відновити втрачену ласку Божу і зробить радість Ангелові, бо «Такою, кажу вам, буває радість у ангелів Божих за одного грішника, що покаявся» (Лк.15, 10).

Виявляючи нашу вдячність Святим Ангелам та знаючи, що вони завжди спішать нам на допомогу, дякуймо їм за любов до нас, просімо, щоб вони не відступали від нас і завжди охороняли нас. Кожний з нас нехай шанує свого Ангела, який є охоронцем душі і тіла нашого, щоб він був з нами і в житті, і в смерті, покриваючи нас покровом крил своїх.