П’ята неділя Великого посту

 Cьогодні, у нашому храмі відбулася Божественна Літургія. Учора, настоятель храму, ігумен Серафим, провів таїнство Маслособорування, і тому, сьогодні, усі бажаючі мали змогу доповнити  це таїнство ще двома, не менш важливими для спасіння душі – Покаянням і Святим Причастям.

Також, ігумен Серафим, разом із усіма прихожанами, молився за спасіння кожного християнина, щоб Господь дав мудрості усім нам для вирішення складної ситуації у нашій країні, і щоб зберіг мир у всьому світі.

Сьогодні п’ята Неділя Великого посту. Через неділю буде Вербна неділя, Вхід Господній в Єрусалим, а після Вербної неділі Церква згадує Страсті Господа нашого Іісуса Христа. І ось за деякий час до Своїх страждань Господь наш, як ми чули сьогодні в Євангелії, чітко про них сказав, що буде він преданий в руки архієреям і книжникам, і що осудять його і розіпнуть його на Хресті і буде три дні на Хресті проливати Свою невинну Кров. Господь з точністю наперед розповідає про Свої страждання, Він знає, на що Він іде. Він іде для того, щоб Своєю дорогоцінною Кров’ю викупити нас від гріха. Ми бачимо, що не чимось іншим, не золотом, не сріблом, а саме дорогоцінною Кров’ю ми були викуплені для того, щоб мати можливість наслідувати вічне життя. Сьогодні наша Свята Православна Церква вшановує пам’ять преподобної Марії Єгипетської. В середу ввечері служився канон покаянний повністю, який читався на протязі перших чотирьох днів Першої седмиці.