Неділя святих жінок-мироносиць.

У третю неділю після Пасхи православні християни прославляють Святих жон-мироносиць. Жінок, які не злякавшись варти, пішли до гробу Христового, щоб здійснити обряд поховання. Вони першими дізналися про Воскресіння Христове.

Напередодні дня пам’яті святих жінок-мироносиць в нашому храмі було звершено Всеніщне бдіння, в сам день – Божественну Літургію.

Православна Церква вшановує святих жон, насамперед, за велику любов до Спасителя, за самовідданість і відданість Христу, за безстрашне служіння Йому до самого Хреста. Ось вже майже дві тисячі років служать жінки-мироносиці прикладом всім тим, хто чує в своєму серці цю звістку, хто приймає Іісуса Христа Своїм Спасителем, хто вирішує слідувати за Ним по шляху, що веде до спасіння душі. Церква закликає сучасних жінок наслідувати їх духовному подвигу, жити за заповідями Божими, прославляти Бога добрими справами, нести високе служіння жінок-берегинь родинного вогнища, жінок-матерів, що дивляться на своїх дітей як на благословення Боже і найкращу свою прикрасу.