День Святого Духа.

У Понеділок Святого Духа у нашому храмі було звершено Божественну Літургію, а після цього було звершено традиційний водосвятний молебень біля пам’ятного хреста в селі Березанка, що стоїть на місці зруйнованої в 1980 році комуністами церкви. 

На другий день П’ятидесятниці ми святкуємо день Святого Духа, Який всюди є і все наповняє, оживотворяє і благословляє. Наповнюючись і радіючи дією Духа Святого, ми прикрашаємо храми Божі та домівки зеленню і квітами. Цей звичай походить ще із Старого Заповіту, бо гора Синай, де Господь дарував Закон народові, була покрита зеленню та квітами, та щоб ми пригадували шатро Авраама в зелені при Мамврійському дубі де колись явився Триєдиний Бог.
Нехай Дух Святий надихає нас на божественні слова, нехай знайде нас, тих, що заблудились. Дух джерельна доброта і джерело добра. Дух Святий діє в Ангельських Небесних Силах, Він діє в отцях і пророках, та в учнях Христових. Прийшов Дух Святий після Христа, щоб не залишити нас сиротами і заснував Новозавітню Церкву, даючи їй Утішителя. Святий Дух нехай же всіх нас потішить спасінням, великою любов’ю до Святої Тройці, шаною та християнською любов’ю один до одного, нехай наповнює нас Дух Святий ясніше пізнавати основи цього величного свята, всім Своїм Єством.