Неділя всіх святих.

Перша неділя після П’ятидесятниці називається Неділею всіх святих.
У цей день в нашому храмі відбулись богослужіння.
Свята Церква встановила це свято, вшановуючи всіх тих, хто в своєму земному житті зміг прийняти Благодатні Дари Святого Духа і втілити їх у своєму житті.
Святість – це природній стан людини, як образу і подоби Божої. Кожній людині дана можливість прожити, або хоча б доторкнутися до стану святості.

Кожен християнин має досвід святості, але в одних це проявляється, як короткий спалах Божого Світла, Божої любові в серці і розумі, а в інших – це постійний стан їхнього життя. Такі люди стають живими носіями живого Бога, як про це пише Апостол Павло «живу не ктому аз, но живет во мне Христос». Вони стають «світлом світу» , істинною світла, бо свідчить про себе Спаситель: «Аз есмь свет миру».
Святі стали вічними свідками Бога для всіх майбутніх поколінь, аж до кінця світу.
Святі є небожителями і одночасно нашими друзями, помічниками і проводирями шляху повернення назад до Бога, до Небесної Батьківщини – Царства Божого. Вони наші прохання заносять перед Престолом Всевишнього. Тож частіше звертаймося до них про поміч і наша молитва не залишиться без відповіді. Пам’ятаймо слова Спасителя: «Будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний» (Мт. 5,48). А вершина досконалості – святість.
Вси святии, молите Бога о нас!